Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihai Prisăcariu, fost consilier în Consiliul de Soluţionare a Constestaţiilor, găsit incompatibil

Monday, 27 July 2015, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

ANI a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Mihai Prisăcariu, fost Consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.), întrucât, în perioada 23 februarie 2010 - 29 ianuarie 2014, a deținut, simultan cu funcția publică în cadrul CNSC, și funcțiile de consilier, respectiv Director general al Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Mihai Prisăcariu a deţinut funcția publică de consilier de soluționare a contestațiilor în cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor în perioada 12 septembrie 2006 - 29 ianuarie 2014.

Astfel, acesta a încălcat legea potrivit căreia „Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică; Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mihai Prisăcariu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”, se arată în comunicatul ANI.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai susţin inspectorii de integritate.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL