Mihai Chirica comentează tensiunile actuale din PSD: ”Acest nou scandal arată...”

Wednesday, 11 October 2017, 22:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Acest nou scandal arată o stare de spirit în PSD. Şi nu este neapărat o stare de divizare, pentru că oamenii raţionali din PSD înţeleg că lucrurile trebuie dirijate spre binele şi interesele României şi ale românilor, şi mai puţin spre interesele personale ale oricărui membru de partid, indiferent ce rang poartă el", a declarat Chirica joi presei, potrivit Agerpres

În opina sa, premierul Tudose trebuie lăsat să-şi facă echipa cum crede de cuviinţă, "pentru a fi cât mai productivă posibil pentru români, nu pentru partide". 

Chirica a subliniat că Tudose este al doilea premier care spune că "dacă nu este lăsat să-şi facă actul de guvernare aşa cum crede de cuviinţă şi aşa cum va fi întrebat la sfârşitul exerciţiului său de prim-ministru, îşi pune demisia pe masă". 

Conform declaraţiilor primarului Iaşiului, acest lucru nu este o lipsă de curaj, ci "o abordare curajoasă în ceea ce priveşte demnitatea pe care o ocupă". 

"Din punctul meu de vedere, aşa cum am spus şi acum trei luni de zile, aşa cum am spus şi în februarie, problemele sunt de principiu. Cât timp i-ai dat o demnitate publică unui om, lasă-i şi posibilitatea să-şi satisfacă fişa postului aşa cum este trecută ea acolo. Bineînţeles, pe principii democratice. Nu faci ce vrei tu, nu faci cum vrei tu, faci cum trebuie pentru ca actul de guvernare să fie în corespondenţă completă şi cu cei care te susţin, adică alianţa politică, şi, desigur, şi cu ceea ce ai propus atunci când te-ai dus în campania electorală cu programul de guvernare. Prin urmare, dacă lucrurile astea sunt îndeplinite, atunci domnul Tudose trebuie lăsat să-şi facă echipa cum crede de cuviinţă pentru a fi cât mai productivă posibil pentru români, nu pentru partide, iar partidul să profite într-un sens bun al cuvântului de un act de guvernare bun", a afirmat primarul Mihai Chirica. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL