Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Microsoft pregătește lansarea unui smartwatch

Monday, 20 October 2014, 12:27 Sursă: AGERPRES

Autonomia bateriei ceasului va depăși două zile de utilizare normală, mai notează Forbes, citând surse apropiate proiectului. Microsoft a refuzat să comenteze cu privire la data apariției ceasului în magazine, însă revista Forbes a anticipat că acest lucru se va întâmpla curând, odată ce gadgetul a fost dezvăluit.

Ceasul va include numeroși senzori care vor transmite diferite informații, printre care și un monitor de ritm cardiac, un accelerometru, un GPS și un giroscop. Prin intermediul tehnologiei Bluetooth, ceasul se va putea conecta la dispozitive mobile sau PC-uri care rulează pe platformele Windows, Android sau Apple, dar și la consola de jocuri Xbox One a celor de la Microsoft. Interfața de utilizare a ceasului ar putea fi similară cu cea bazată pe iconițe, împrumutată de la sistemul de operare Windows.

Compania concurentă Apple a dezvăluit la 9 septembrie ceasul său, iWatch, care poate oferi prin intermediul unor aplicații numeroase informații despre activitățile de fitness ale utilizatorului, pulsul inimii sau se poate conecta la rețelele de socializare sau la telefonul mobil. Acesta va fi pus în vânzare de la începutul anului 2015.

Samsung Electronics s-a numărat printre primii jucători de pe piața gadgeturilor inteligente prin introducerea unui 'smartwatch', în septembrie 2013, cu al lor Samsung Gear.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL