Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Metalele grele din sange care iti ameninta grav sanatatea

Wednesday, 23 April 2014, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

Metalele grele mai sunt denumite si antinutrimente si cele mai periculoase pentru sanatate sunt plumbul, cadmiul si aluminiul.

Aceste metale pot provoca tulburari de sanatate, de la pierderi de memorie, comportament agresiv, schimbari bruste de dispozitie si tulburari de somn. Omul modern are tendinta sa asimileze aceste metale grele din cauza alimentatie nesanatoase pe care o are iar in cele ce urmeaza va vom prezenta sursele cele mai comune ale acestora si efectele pe care le au asupra organismului.

Plumbul afecteaza psihicul si somnul

Copiii pana in 12 ani sunt cei mai vulnerabili la intoxicatia cu plumb din cauza ca aceasta poate sa le afecteze ireversibil creierul. Simptomele intoxicatiei cu plumb sunt durerile de cap frecvente, tulburarile de somn, comportamentul agresiv si lipsa de concentrare iar la adulti apare si iritabilitatea, anxietatea, depresia, si insomnia.

Plumbul se asimileaza in corp intr-o cantitate mica din alimente. Insa de cele mai multe ori intoxicatia cu plumb se face in momentul expunerii intr-un mediu poluat sau de la recipientele de gatit care nu contin inox.

Tratamentul cel mai des intalnit pentru eliminarea plumbului din corp este cel cu vitamina C care protejeaza sistemul nervos central.

Citește articolul integral pe lyla.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL