Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesajul principelui Nicolae pentru România, de Ziua Marii Uniri

Friday, 30 November 2018, 18:28 Sursă: REALITATEA.NET

Nepotul Regelui Mihai, Nicolae Medforth-Mills, prezent vineri la o serie de manifestări desfăşurate de Ziua Naţională la Alba Iulia, oraş "foarte legat" de familia sa, a afirmat că în 100 de ani ţara a progresat foarte mult şi că aceasta nu ar fi ceea ce este în ziua de azi fără eforturile suveranilor României Mari, Regele Ferdinand şi Regina Maria.

"În 100 de ani, ţara a progresat foarte mult şi trebuie să învăţăm foarte mult din ceea ce s-a întâmplat în trecut, să învăţăm ce să facem în viitor. Putem să învăţăm foarte mult de la Regele Ferdinand şi Regina Maria. Au făcut mari lucruri pentru ţara noastră şi (România - n.r.) nu ar fi ceea ce este în ziua de azi fără eforturile lor", a spus Nicolae Medforth-Mills.

Prezent alături de soţia sa, Alina, la manifestările care au loc vineri şi sâmbătă la Alba Iulia, Nicolae Medforth-Mills a afirmat că are marii emoţii, fiindcă este un loc foarte legat de familia sa şi important pentru noi toţi.

El le-a transmis şi un mesaj românilor, în care le spune să aibă respect, să fie uniţi şi să fie mândri "de ţara noastră".

Cei doi au asistat vineri la arborarea Drapelului Naţional în Piaţa Tricolorului şi la dezvelirea statuii lui Iancu Flondor.

Nepotul regelui Mihai a fost în mai multe rânduri în ultimii ani la Alba Iulia, cel mai recent în vară, când a vizitat Catedrala Reîntregirii.

"Mă bucur că am revenit (la Alba Iulia n.r.) după mult timp. Fiind Anul Centenarului, a fost important pentru mine să vin aici la Catedrala unde au fost (ctitori n.r.) Regele Ferdinand şi Regina Maria", a spus, la vremea respectivă, Nicolae Medforth -Mills. Întrebat la ce anume ar trebui să se gândească românii în Anul Centenarului Marii Uniri, el a opinat că "trebuie să ne reamintim foarte mult despre istoria noastră şi ce exemple există în istorie şi să le folosim" pentru viitor.

"Familia mea, Regele Ferdinand, Regina Maria au făcut foarte mult pentru ţara noastră, într-o perioadă foarte scurtă. Fiecare are exemplul său.(...). Bunicul meu a fost un om deosebit, un simbol adevărat, un exemplu adevărat pentru noi şi, mai ales, pentru tineri. El a avut valori foarte bune şi tot timpul a luat cea mai bună decizie", a mai spus nepotul regelui Mihai.

Principele Nicolae se va afla la Alba Iulia și în ziua de 1 Decembrie și va participa la evenimentele speciale dedicate momentului istoric.

Sursa foto: Marilena Rotaru

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL