Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesajul DUR al lui Erdogan după uciderea ambasadorului rus

Tuesday, 20 December 2016, 07:17 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, luni, că asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov la Ankara reprezintă o provocare pentru subminarea relaţiilor dintre Turcia şi Rusia, dar cei care îşi doresc acest lucru nu vor reuşi niciodată.

"La discuţia din această seară cu Vladimir Putin am fost amândoi de acord că a fost o provocare. Nu se pune problema vreunui conflict. Am convenit ca în special în lupta împotriva terorismului solidaritatea noastră să fie şi mai puternică. Ştim că ceea ce s-a întâmplat este o provocare pentru subminarea relaţiilor Turcia - Rusia, dar conducerea Rusiei şi cea a Republicii Turcia au voinţa necesară pentru a nu ceda. Vom înfiinţa o comisie comună de anchetă. S-au luat măsuri suplimentare pentru garantarea siguranţei la ambasadă şi consulatele Rusiei din Turcia. Se fac paşii necesari", a spus Erdogan, conform News.ro.

Recep Tayyip Erdogan a adresat şi un mesaj direct celor care vor să submineze relaţiile dintre Turcia şi Rusia: "Mă adresez celor care încearcă să strice aceste relaţii dintre noi şi Rusia, care sunt foarte importante pentru noi şi pentru regiune: «Nu o să reuşiţi niciodată, degeaba aşteptaţi asta»".

Erdogan a menţionat că poporul turc trebuie să fie unit în astfel de situaţii. "Adresez condoleanţe poporului rus şi familiei ambasadorului. Ca popor, trebuie să fim uniţi şi hotărâţi în astfel de situaţii. Condamn cu ură atacul. Condoleanţe Rusia, Turcia", a mai spus preşedintele turc.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL