Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicul Cătălin Apostolescu, la Realitatea, scenariu dramatic pentru România: "Românii vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat”

Wednesday, 18 March 2020, 16:29 Sursă: Realitatea.NET

Medicul Cătălin Apostolescu a explicat, la Realitatea PLUS, că e posibil să vină acel moment în care românii vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, 

”Acest scenariu este situația cea mai catastrofală cu care ne putem întâlni și pentru care trebuie să începem să ne și pregătim. În condițiile în care numărul pacienților va fi foarte mare, evident că se va depăși capacitatea de internare în spitale.

Și atunci, da, există acest scenariu, să se folosească corturi militate, paturi de campanie cu tot ce presupune asta. Trebuie să înțelegem că toți acești pacienți sunt un surplus de morbiditate, adică acești pacienți sunt în plus față de ce tratează spitalele în mod obișnuit. Chiar și în epidemie, oamenii vor continua să facă infarct, să își rupă picioarele, vor continua să facă accidente vasculare, ei au nevoie de spitalizare. Prin urmare, sistemul medicat românesc nu se poate dedica în totalitate coronavirusului.

Dacă vom ajunge 10.000, 20.000 de pacienți vom fi obligați să apelăm și la aceste soluții”, a spus Cătălin Apostolescu, şeful compartimentului Boli emergente de la Institutul Matei Balş, la Realitatea PLUS.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL