Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicii trag un semnal de alarmă: NU mai mâncaţi portocale dacă suferiţi de această boală

Thursday, 05 March 2020, 11:12 Sursă: Realitatea.net

Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor. 

Specialiştii spun că acestea trebuie consumate în cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

"De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite", spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-05 16:17:39
Găscă Viorel

Curaj doamna Pintea nu o să primiți închisoare pe viață, iar banii de avocat aveți cei 10.000 de € din prima tranșă a mitei care nu au fost încă recuperați.

Alte articole din: ACTUAL