Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicii români observă un fenomen fără precedent: Un pacient de 42 de ani a intrat la ATI deși…

Thursday, 29 October 2020, 10:33 Sursă: realitatea.net

Din ce în ce mai multe persoane infectate cu coronavirus cu vârsta sub 40 de ani intră în secția de Terapie Intensivă.

Deși nu suferă de alte boli asociate, plămânii lor nu mai fac față să lupte fără suport cu noul tip de virus. La începutul pandemiei de COVID-19, niciun medic nu se aștepta la acest fenomen, scrie botosaneanul.ro.

Acum, însă, din ce în ce mai mulți tineri infectați cu COVID-19 intră în Terapie Intensivă. La începutul pandemiei de coronavirus, în această secție intrau doar persoanele vârstnice, care sufereau de diabet zaharat, boli cardiovasculare, obezitate sau boli pulmonare.

"Au început să intre în secția de Terapie Intensivă și pacienți tineri, sub 40 de ani. Deși nu suferă de alte comorbidități, virusul le atacă extrem de tare plămânii, motiv pentru care au nevoie de îngrijire în ATI. Sunt astfel de cazuri la Iași, dar nu numai. Din ceea ce știu de la medicii din secția de Terapie Intensivă din alte orașe, și la ei sunt internați tineri. Am discutat la Botoșani, unde un pacient de 42 de ani a intrat în această secție deși nu suferea de alte comorbidități. La Suceava este un caz similar, unde un pacient de 38 de ani a fost transferat în ATI după ce starea lui s-a agravat în timp ce era internat în spital", spune dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL