Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicii din Caraş-Severin acuzaţi de luare de mită, cercetaţi în libertate

Friday, 14 March 2014, 20:56 Sursă: Mediafax

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Medicii Sebastian Telbis, Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda au fost reţinuţi în noaptea de joi spre vineri.

În acest dosar, anchetatorii au făcut percheziţii domiciliare în urma cărora au găsit importante sume de bani.

Astfel, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în urma percheziţiei domiciliare de joi, "la locuinţa inculpatului Telbis Sebastian, au fost identificate şi indisponibilizate, în vederea luării măsurilor asigurătorii, importante sume de bani, respectiv 108.465 euro în numerar, 480 lire sterline, 4.120 USD şi 51.400 lei".

De asemenea, au fost descoperite două carnete de economie cu un sold de 178.220 euro, emise de o bancă din Austria, adaugă sursa citată.

Sebastian Telbis este acuzat de anchetatori că, între 3 februarie şi 7 martie, în calitate de medic şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, a primit diferite sume de bani, dar şi alte bunuri, de la 132 de pacienţi. În schimbul sumelor de bani, Telbis a eliberat sau a prelungit decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, a eliberat "decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă" sau a atestat "oficial gradul de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare", spun procurorii.

Anchetatorii mai susţin că Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda cereau şi primeau bani de la pacienţi pentru a le aviza încadrarea în grad de invaliditate, respectiv pentru a-i menţine în această categorie cu ocazia revizuirii periodice, în conformitate cu prevederile legislaţiei privind sistemul unitar de pensii publice.

"În schimbul acestor sume de bani, inculpaţii avizau dosarele medicale ale solicitanţilor din Caraş-Severin, ulterior remiţându-le pentru eliberarea deciziilor de încadrare în gradul de invaliditate către ceilalţi specialişti în medicina muncii", a arătat PICCJ.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL