Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Medic urgentist din București: Nu e decât o mare iluzie că există spitale non-Covid și Covid

Wednesday, 12 August 2020, 07:55 Sursă: Realitatea.net

Ea mai aratat ca SARS-CoV-2 este atat de contagios incat poate fi considerat infectia nosocomiala a acestui an, scrie ziare.com.

"Adevarul gol golut, lipsit de orice inflorituri, adevarul pe care il stie deja orice cadru medical, adevarul pe care doar il intuiam si s-a confirmat deja cu varf si indesat, adevarul pe care nimeni nu indrazneste sa il rosteasca onest si cu voce tare, adevarul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gandeste cu proprii neuroni si nu in logica fricii sau a ipocriziei; acest adevar simplu se poate rezuma la o simpla fraza: infectia cu SARS-CoV-2 este infectia nozocomiala a anului 2020", a scris medicul Laura Zarafin, pe contul ei de Facebook.

Medicul incearca sa explice si faptul ca bolnavii din spitalel suport sunt transferati degeaba in spitale Covid dupa ce se infecteaza.

"Degeaba incearca unii sau altii dintre colegii nostri medici din toate specialitatile din spitalele zise "non-Covid" sa ne convinga ca transferul intraspitalicesc, (dupa ce pacientii au fost tinuti una-doua-trei saptamani la ei) spre spitale "suport Covid" ar avea vreo ratiune medicala sau epidemiologica sau de reducere a riscului infectarii personalului. Nu este decat o mare iluzie ca exista spitale "non-Covid" si spitale "Covid". Nu inseamna ca e vina personalului medical! Nicidecum", a mai scris medicul ATI.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL