Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medic, semnal de alarmă: coronavirusul se poate transmite și prin OCHI

Sunday, 02 August 2020, 23:06 Sursă: Realitatea.net

Specialiştii au ajuns la concluzia ca noul coronavirus se poate lua si prin ochi.
 
"Este cu siguranţă posibil ca o persoană să poată lua Covid-19 prin ochi", a spus dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie, citat de CNN.
 
De aceeşi părere este şi dr. Anthony Faucci, epidemiologul şef de la Casa Albă, care le-a recomandat americanilor să poarte ochelari de protecţie sau viziere ca măsură suplimentară împotriva infectării cu coronavirus.
 
"Aveţi mucoasă în nas, mucoasa in gură, dar aveţi mucoasă şi în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Dacă aveţi ochelari sau vizieră ar trebui să le utilizaţi," a spus Anthony Fauci, potrivit ABC News.
 
Există „dovezi emergente” că oamenii prind virusul din picăturile care plutesc în aer, expulzate de o persoăna infectata cu COVID prin strănut, tuse sau vorbire, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
 
Unul dintre modurile în care aceste picături pot intra în corp este si prin ochi, scrie mediafax.ro. De asemenea, este posibil să te infectezi atingând o suprafaţă contaminată şi apoi ducând mâna la ochi, aspect confirmat si de Centrul pentru Combaterea şi Prevenirea Bolilor din SUA.
 
Un posibil simptom al infectării cu noul coronavirus ar putea fi conjunctivita, potrivit lui dr. Thomas Steinemann. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL