Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măsuri pentru ca românii din Diaspora să rămână în țară. Marcel Boloș: ”România te așteaptă”

Thursday, 09 April 2020, 21:48 Sursă: Realitatea.NET

”Noi am inițiat un apel de proiecte, Repatriot se chema, ”România te așteaptă”, dar trebuie regândit. Atunci urma să atragem forță de muncă în România și să facem ca românii să se întoarcă în țară, ori realitățile s-au modificat mult.

Acum avem două lucruri pe care încercăm să le punem în practică. Partea de IMM, dar și partea de inserție socială a celor care sunt disponibilizați și rămân fără locuri de muncă. Pentru IMM vom avea o componentă atractivă, partea de GRAT, pe care noi o oferim, care nu este rambursabilă. Trebuie să fim atenți cum le vom acorda. Vom avea discuții la Guvern și probabil că o astfel de decizie va fi luată curând, dar am vrut să avem discuții cu UE astfel încât să vedem cum se vor aloca banii”, a declarat Marcel Boloș la Realitatea PLUS.

Ministrul a avut un mesaj pentru români: ”Dragi români, Guverul României a fost alături de dumneavoastră căutând soluții, implicându-se prin eforturile pe care le face pentru salvarea de vieți, iar în perioada post criză vom acorda sprijin astfel încât viața să revină la normal”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL