Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toate maşinile second vor fi verificate de Fisc. Ce autoturisme vor fi reţinute

Wednesday, 26 September 2018, 13:16 Sursă: REALITATEA.NET

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF a precizat, într-un comunicat, că va fi continuată operaţiunea Xenon de verificare a achiziţiilor intracomunitare de autovehicule second-hand şi le va reţine pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceştia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât şi pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de provenienţă.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme româneşti care au realizat achiziţii intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei şi s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conţin ilegal TVA pe marja de profit", se precizează în comunicatul citat de Realitatea Financiara.

Pentru a nu fi implicate într-o înşelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar. De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicite toate documentele fiscale ale autoturismului, să se asigure că firma revânzătoare are cod românesc de identificare fiscală valid, iar preţul de pe factura emisă de această firmă include TVA (19%), cu excepţia precizării direct pe factură a aplicării regimului de TVA la marja de profit.

Autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, în primele şase luni din 2018, au totalizat 234.794 unităţi, ceea ce reprezintă o scădere cu 7,31% faţă de perioadă similară din 2017, când s-a atins o cifră record.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL