Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie, SUA și Canada acuză Rusia că încearcă să fure cercetările privind vaccinul și tratamentul COVID-19

Friday, 17 July 2020, 19:25 Sursă: Realitatea.net

Potrivit sursei citate, o declarație comună coordonată de Marea Britanie, Statele Unite și Canada a atribuit atacurile grupului APT29, cunoscut și sub numele de "Cozy Bear", despre care au spus că operează aproape sigur ca parte a serviciilor de informații ruse.

„Condamnăm aceste atacuri disprețuitoare împotriva celor care realizează o muncă vitală pentru combaterea pandemiei de coronavirus”, a declarat Paul Chichester, directorul operațiunilor NCSC.

Cercetătorii din domeniul securității cibernetice au declarat că un instrument de hacking APT29 a fost utilizat împotriva clienților aflați în Statele Unite, Japonia, China și Africa în ultimul an.

Kremlinul a respins acuzațiile NCSC din Londra, pe motiv că nu sunt susținute de dovezi adecvate. Declarația îi aparține lui Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, citat de agenția de știri rusă RIA.

De cealată parte, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat că este „complet inacceptabil” ca serviciile de informații ruse să vizeze activitatea de cercetare privind pandemia de coronavirus.

„În timp ce alții își urmăresc interesele egoiste dând dovadă de un comportament nechibzuit, Marea Britanie și aliații săi continuă munca grea în încercarea de a găsi un vaccin și de a proteja sănătatea globală”, a afirmatb Raa într-un comunicat de presă. Mai mult decât atât, ministrul de Exetrne a precizat că Marea Britanie va colabora cu aliații săi pentru a-i trage la răspundere pe făptași.

Reprezentanții NCSC susțin că atacurile grupului de hackeri au continuat și au folosit o varietate de instrumente și tehnici, inclusiv "spear-phishing" şi programe malware personalizate cunoscute sub numele de "WellMess"şi "WellMail".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL