Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mare atenţie! Ai astfel de puncte de grăsime pe faţă? Mergi de urgenţă de medic

Thursday, 27 July 2017, 07:40 Sursă: REALITATEA.NET

Adesea sunt însoţite şi de puncte negre, coşuri sau acnee. Dacă vă confruntaţi cu această problemă trebuie să ştiţi câteva lucruri esenţiale despre prevenirea şi mai ales îndepărtarea punctelor albe.

Folosiţi numai produse de îngrijire potrivite tipului de ten. Alegeţi loţiuni de curăţare facială ce conţin acid salicilic sau acizi alfa hidroxizi, pentru că aceşti agenţi ajută la destuparea porilor. Îndepărtarea celulelor moarte prin exfoliere ar trebui făcută de două ori pe săptămână.

Folosiţi produse exfoliante blânde, cu particule mici, care să destupe porii şi să ajute celulele să se regenereze. Exfoliantul se aplică pe toată faţa, cu mişcări largi, circulare, insistând în zonele cu probleme: frunte, nas, obraji. La final, nu uitaţi să aplicaţi o cremă hidratantă!

Aburul ajută la îndepărtarea murdăriei acumulate pe faţă, care poate pătrunde în pori. Baia cu aburi deschide porii, înmoaie pielea şi ajută la curăţarea impurităţilor, a urmelor de machiaj, a prafului sau a secreţiilor seboreice, dar şi a celulelor moarte. De aceea, este recomandată folosirea acestei tehnici o dată pe săptămână, timp de câteva minute.

Sursa: doctorulzilei.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL