Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Vela: Ștrandurile și piscinele NU vor fi deschise de la 1 iunie. Cine va putea merge la bazin

Friday, 29 May 2020, 18:54 Sursă: realitatea.net

 

Ștrandurile și piscinele nu se vor deschide începând cu 1 iunie, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela. Luni se ridică doar o serie de restricții impuse în perioada crizei coronavirusului.

„De luni nu e deschisă activitatea strandurilor, piscinelor”, a precizat Vela, vineri, de la Nădlac.

De la 1 iunie, bazinele în aer liber sau acoperite vor fi deschise doar pentru pregătirea sportivilor profesioniști sau desfășurarea competițiilor fără spectatori.

DOCUMENT Toate restricțiile care vor fi ridicate de Guvern de la 1 iunie

„În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, NU este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a anunțat Marcel Vela, vineri, de la Nădlac.

Marcel Vela a anunțat și o nouă ridicare a restricțiilor în a doua jumătate a lunii iunie, dar numai dacă nu va crește numărul cazurilor infectărilor cu noul coronavirus.

DOCUMENT Toate restricțiile care vor fi ridicate de Guvern de la 1 iunie

„Până pe 1 iunie vor apărea și ordinele comune ale miniștrilor, fie că e zona sportivă, fie că e cea a economiei, sau în zona plajelor. De luni, există perspectiva de a implementa o a doua relaxare. Trebuie să respectăm condițiile, pentru ca de pe 15 iunie să trecem la o nouă etapă de relaxare”, a mai spus ministrul de Interne.

De luni, 1 iunie, vor fi deschise terasele și plajele, iar pentru ieșirea din localități nu va mai fi nevoie de declarația pe propria răspundere.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL