Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Iureş deschide, cu spectacolul "Absolut", Festivalul de Teatru Independent Undercloud 2014

Thursday, 28 August 2014, 11:15 Sursă: Mediafax

Anul acesta este prima ediţie internaţională şi prima dată când festivalul se transformă în bursă de spectacole.

Până pe 11 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, festivalul aduce în faţa publicului 32 de spectacole, producţii ale teatrelor independente din Bucuresti şi spectacole independente reprezentative din Marea Britanie (spectacolul "Blind Hamlet", prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franţa (spectacolul "A l'ombre de core", prezentat în Festivalul de la Avignon) şi Ungaria (spectacolul "Aşteptându-l pe Godot").

Ediţia de anul acesta a festivalului va reuni actori precum Marcel Iureş, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Medeea Marinescu şi mulţi artişti tineri şi foarte tineri.

Printre spectacolele prezentate în festival se numără şi "Un tramvai numit dorinţă", "Cel mai frumos roman din lume", "Voyeur", "Fidelitate", "Suntem ceea ce iubim" etc.

Juriul celei de-a şaptea ediţii este format din actorul George Ivaşcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.

"Undercloud a apărut din dorinţa de a da o şansă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigăt şi s-a dezvoltat ulterior ca o mişcare de neignorat. Undercloud susţine artişti tineri şi cu experienţă care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu şi-ar dori ci pentru că nu le deţin, în schimb produc din bani privaţi…oxigen cultural", spune Chris Simion, regizor şi scriitor, directorul festivalului.

Programul complet al spectacolelor poate fi consultat pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL