Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu insistă ca alegerile parlamentare să fie amânate: Președintele și Guvernul au scăpat pandemia de sub control

Wednesday, 14 October 2020, 23:03 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Liderul social-democraților a anunțat că dezbaterea pe tema datei alegerilor va începe săptămâna viitoare și că intenționează să invite Guvernul în Parlament pentru a afla cum se vede de la Palatul Victoria problema alegerilor în plina criză sanitară.

”Luni deja legea în ceea ce priveşte data alegerilor poate fi promovată în Parlament. (...) După 4.000 de infectări, mi se pare normal să stăm un pic de vorbă, în primul rând, cu Guvernul, cel care organizează alegerile, să ne prezinte un plan. (...) Proiectul de act normativ este deja depus de un coleg neafiliat şi o să îl luăm în discuţii în comisii. Prima Cameră sesizată este Senatul, dar concomitent eu aş invita, în primul şi primul rând, Guvernul să ne explice”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

Președintele PSD susține că autoritățile au pierdut controlul asupra pandemiei și ”la 4.000 de infectări pe zi, este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”.

Miercuri, în România au fost înregistrate 4.016 noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2, la 31.318 teste făcute. Bilanțul total al epidemiei din țara noastră a ajuns la 164.477 de cazuri de contaminare și 5.601 decese.

Citește și ”Amânarea alegerilor parlamentare, în linie dreaptă: se pot organiza PESTE TERMEN, la cel mult 3 luni după expirarea mandatelor - MOTIVAREA CCR


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL