Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ciolacu critică demisia "iresponsabilă" a lui Victor Costache în contextul infectării personalului medical: Sunt infectați cei care ar trebui să ne salveze!

Thursday, 26 March 2020, 14:46 Sursă: Realitatea Plus

 "Este cel mai grav lucru care ni se putea întâmpla. Sunt infectați cei care ar trebui să ne salveze pe noi!", a avertizat politicianul, menționân că lipsa echipamentelor de protecție a dus la această situație.

Potrivit social-democratului, o comanda unică pe toate spitalele conduse de Raed Arafat ar fi fost mult mai bună. "Conducerea bicefală se dovedește a nu fi eficientă", a arătat Ciolacu.  

Liderul interimar al PSD a refuzat să comenteze numirea lui Nelu Tătaru la conducerea Ministerul Sănătății în locul lui Costache. "Îi urez succes, are o misiune grea", a afirmat  el, subliniind că fostul secretar de stat se bucură de susținerea partidelor din Paralament.

Pe de altă parte, Ciolacu s-a întrebat de ce autoritățile române au așteptat până acum înainte să ia măsurile necesare pentru a preîntâmpina situația actuală: "Sunt 3 miliarde euro, din fondul de 37 de miliarde euro disponibile la nivel European. De ce nu au solicitat până acum acest ajutor? Italia si Spania au făcut-o deja. Din ianuarie știam că va fi acestă pandemie. De ce am așteptat atâta?"
 
Pe plan economic, el a spus că s-ar fi așteptat la o abordare foarte clară în ceea ce privește zona euro și non-euro. "Cred că e nevoie de un proiect de țară. Dacă nu, după trecere pandemeie vom intra într-o gravă criză economică", a mai spus social-democratul.

Pe de altă parte, el a reiterat că parlamentarii PSD vor dona 50% din indemnizații pentru achiziția de echipamente medicale atât de necesare în această perioadă de criză provocată de COVID-19. "Grupurile paralamentare al PSD vor face acest lucru luna aceasta și probabil și cea viitoare. Vom contacta un ONG care să gestioneze acești bani", a mai spus parlamentarul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL