Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Boloș, la Realitatea PLUS: „Mă bucur că primarul ales, Nicușor Dan, a făcut o prioritate din accesarea fondurilor europene”

Wednesday, 07 October 2020, 21:31 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

Marcel Boloș: „Municipiul București a avut un buget generos din fonduri europene la dispoziție. Din 2014 până în 2020. (...) Rețeaua de canalizare a Bucureștiului, care cuprinde 81 de kilometri, cu o valoare de 334 de milioane de euro. Contractul a fost semnat în 2016 (...) Progresul fizic a fost de doar 25% în patru ani. (...) Am avut discuții pe tema soluțiilor tehnice care urmează să fie puse în aplicare. Cei patru ani de zile sunt foarte mulți, s-a pierdut timp prețios. (...) 3,1 miliarde de euro sunt investiții care pot fi accesate de Primăria Capitalei și de primăriile de sector. (...) Exemplul rețelei de canalizare cu contract semnat în 2016 este concludent. (...) Pierd bucureștenii, pierde Primăria Municipiului București. (...) Nu am avut discuții cu Gabriela Firea în timpul mandatului. Dumneai a înregistrat la minister o solicitare pentru Spitalul Municipal, însă nu ne-am întâlnit. (...) Bugetul pe fonduri europene este unul generos. (...) Mă bucur că primarul ales, Nicușor Dan, a făcut o prioritate în accesarea fondurilor europene.”

Ministrul a vorbit și despre fondurile europene ce ar urma să fie accesate de România în perioada 2021-2027.

Marcel Boloș: „Guvernul Orban este primul în istoria fondurilor europene care a trimis deja la Comisia Europeană informal documentele pentru politica de coeziune. (...) Suntem în această poziție frntașă de a fi trimis programele operaționale la Comisie. (...) Avem cel de-al doilea examen de dat pentru capacitatea de recuperare și reziliență. (...) Avem sarcină pentru acestea de la premierul Orban pentru primul draft sfârșitul lui octombrie – începutul lui noiembrie. (...) Facem toate demersurile în minister pentru ca din 2021 să putem accesa banii europeni. (...) În Planul Național de Recuperare și reziliență avem bani programați pentru irigații. (...) În momentul de față avem rats efectivă de absorbție de 44%. (...) Până la 100% absorbție e drum lung. Am făcut eforturi considerabile pentru a intra într-o normalitate din punctul de vedere al fondurilor europene. (...) Avem depuse 297 de cereri de finanțare din partea unităților sanitare în valoare de 1,2 miliarde de euro. (...) Cât au cerut, atât li s-au dat.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL