Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Manualele digitale vor fi retrase din școli

Friday, 27 March 2015, 23:35 Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză unei edituri care a contestat licitaţia câştigată de grupul Litera Siveco nemulţumită de condiţiile în urma cărora a fost atribuit contractul. Judecătorii au decis ca acest manual digital să fie retras pentru că nu respectă condiţiile impuse de lege.

"Obiectul hotărârii Curţii de Apel nu îl reprezintă anularea contractului. Potrivit rezultatelor licitaţiei, manualele de comunicare în limba română realizate de consorţiul Litera/SIVECO au fost deja tipărite şi livrate în şcoli, conform contractului încheiat cu Ministerul Educaţie. În absenţa motivării deciziei Curţii de Apel este prematur să fie avansate orice concluzii", precizează reprezentanţii editurii. ț

În jur de 11.000 de elevi de clasa I învaţă după aceste manuale, adică aproximativ 6% din total. Pentru ceilalţi elevi de clasa I, învăţătoarele au ales unul dintre celelalte cinci manuale digitale declarate câştigătoare la licitaţia de anul trecut.

Oficialii din Ministerul Educaţiei au anunţat că vor retrage manualele, abia după ce vor primi motivarea instanţei de judecată. "Instanţa menţine comunicarea menţionată anterior pentru celelalte 5 oferte declarate câştigătoare şi că raportul procedurii nu este anulat decât în ceea ce priveşte oferta Asocierii Grup Media Litera S.R.L. - Grup Editorial Litera S.R.L. - SC Siveco România S.A.", precizează reprezentanţii instituţiei.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL