Mâncarea care te omoară încet, dar sigur. O mănânci în fiecare zi

Tuesday, 27 March 2018, 18:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Iată care sunt alimentele care ne fac mai mult rău decât bine, mai ales dacă le consumăm în mod regulat. 

1.MARGARINA

Ani de zile, untul era considerat un dușman, dar cercetătorii ne spun margarina este un pericol de care trebuie să fim conştienţi. Făcut cu uleiuri vegetale hidrogenate, un număr de studii au asociat acest aliment cu un risc crescut de boli de inimă și de cancer.

2. CARNEA PROCESATĂ/MEZELURILE

O serie de studii au verificat legătura dintre carnea prelucrată și cancer, acestea având rate deosebit de mari de cancer colorectal. Institutul American de Cercetare a Cancerului a precizat că atunci când mănânci un hot dog zilnic (sau 50 de grame de carne procesată), creşte riscul de cancer colorectal cu 21%.

3.CHIPSURILE DE CARTOFI

Una dintre cele mai frecvent consumate gustări, chipsurile de cartofi nu sunt deloc sănătoase. Cu un conţinut extrem de ridicat în grăsimi, sare și calorii, chipsurile pot duce la o creștere semnificativă a greutății atunci când sunt consumate în mod regulat. Un alt domeniu de îngrijorare este colesterolul, deoarece această gustare sărată a fost prăjită foarte mult.

4. PREPARATELE FĂRĂ GRASIMI

De la iaurt la lapte, alimentele fără grăsimi se găsesc în tot felul de combinaţii şi sortimente. Cercetătorii au descoperit efectele reale ale acestor alimente asupra sănătății. Comercializat ca alternativă sănătoasă, conținutul de grăsime este, în general, înlocuit cu zahăr, îndulcitori artificiali sau sirop de porumb cu fructoză ridicată. Amintiți-vă mereu că nu grăsimea  este inamicul - aveți nevoie de grăsime pentru a vă hrăni corpul și mintea. Este vorba despre tipul de grăsime pe care o alegeți!

5. CARTOFII PRĂJIŢI

Cine nu iubește cartofii prăjiți? Sunt absolut delicioşi, însă, există o problemă - sunt îngrozitori pentru sănătate. Atunci când consumați o mică porţie de cartofi din lanțurile principale de fast-food, consumați între 200 şi 340 de calorii.

Sursa


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL