Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXPLOZIE într-o fabrică din Bulgaria: 15 persoane AU MURIT

Thursday, 02 October 2014, 07:38 Sursă: Mediafax

UPDATE Treisprezece bărbaţi şi două femei au murit miercuri în explozia accidentală produsă într-o fabrică de explozibil din nord-vestul Bulgariei, la Gorni Lom, a anunţat joi directorul Apărării civile, Nikolai Nikolov, citat de AFP.

"Originea accidentului este probabil o eroare umană. Explozia a fost atât de puternică încât s-a format un crater. Nu am putut vedea nici urmă de om", a adăugat el, într-o conferinţă de presă, la finalul unei întâlniri cu apropiaţii victimelor.

Incidentul s-a soldat cu "cel puţin zece morţi", potrivit postului public de radio şi agenţiei BGNES. Secretarul general al Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov, a declarat pentru acest post de radio că "se aştepta să existe victime", fără să precizeze numărul acestora.

Trei angajaţi, care se aflau la intrarea în fabrică, au fost răniţi, a anunţat spitalul regional Montana, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgară.

Cincisprezece angajaţi se aflau în fabrică în momentul producerii incidentului, în apropiere de satul Gorni Lom, în regiunea Vidin. Cei doi proprietari ai fabricii se aflau şi ei acolo, a declarat ministrul de Interne Yordan Bakalov.

El a precizat că echipele de salvare încă nu pot să intre în fabrică pentru a constata pagubele.

Niciunul dintre muncitori şi nici proprietarii nu răspund la telefonul mobil, potrivit ministrului. Fabrica privată produce explozivi de uz civil. De asemenea, fabrica onorează contracte de distrugere a stocurilor de muniţii vechi aparţinând armatei bulgare.

Miercuri seara, cauzele exacte ale producerii exploziei nu erau cunoscute. Ministrul de Interne a anunţat o "disciplină precară" în această fabrică, unde explozii au avut loc în 2007 şi 2010 provocând şase răniţi în total.

Acum aproape două luni, o altă explozie, produsă în momentul distrugerii unor muniţii vechi, s-a soldat cu zece răniţi în fabrica Terem, la Kosteneţ, în vestul Bulgariei


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL