Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Mafioți români, ȚEPE la bancomate în valoare de un miliard de dolari. Gangsterii, originari din Craiova, sunt urmăriți de FBI

Tuesday, 07 July 2020, 10:29 Sursă: Realitatea.NET

Interlopii, originari din Craiova, au instalat în jur de 100 de bancomate capcană. Acum ei au ajuns în atenția FBI. Șeful grupării, zis Rechinul, are legături chiar și cu liderul mafiot mexican El Chapo Guzman. 

Botezați ”Gangsterii de pe Riviera Maya” după regiunea în care operează, interlopii originari din Craiova au instalat în jur de o sută de bancomate capcană la malul mării Caraibilor între localitățile Cancun și Tulum dar și în alte zone turistice din țara latino-americană. Operațiunea românilor s-a desfășurat în patru pași. Bancomatele bandei au colectat ilegal informațiile utilizatorilor, datele furate au fost transferate pe carduri clonă, echipele de “trăgători” au fost trimise în alte zone ale lumii ca să retragă banii iar o parte din sumele obținute a fost investită în proprietăți imobiliare în România, Statele Unite, Mexic și alte țări. Un fost membru al grupării a estimat că “Gangsterii de pe Riviera Maya” au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, operațiunea lor desfășurându-se între 2014 și 2019.

În colaborare cu Parchetul General din Mexic, UIF (Unidad de Inteligencia Financiera) a descoperit tranzacții financiare între cel puțin opt firme cu sediul în Mexic și una din România, a afirmat într-un interviu Santiago Nieto, șeful UIF, scriu cei de la Rise Project.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL