Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mafia din Apărare: Cum sunt căpușate societățile ROMARM de grupuri de interese indiferent de conducerea politică

Thursday, 04 June 2020, 07:42 Sursă: Realitatea.net

La Cugir, sub oblăduirea Romarm, funcționează două companii "surori", Uzina Mecanică și Fabrica de Arme, prin care, de-a lungul timpului, s-au perindat multe persoane care au reușit să pună pe butuci sau să căpușeze pe cât se poate bugetul societăților. Indiferent de culoarea politică, găștile din cele două firme de la Cugir nu și-au urmărit decât interesele personale și de grup.

Realitateadealba.net scoate la iveală numele unor indivizi care în toată cariera nu au făcut decât să căpușeze cât mai mult bugetul industriei de apărare de la Cugir.

Cercetat penal într-un dosar de corupţie, legat de Fabrica de Arme Cugir, Mihai Nicușor este personajul care revine în calitate de consilier la la FAC. Angajat la Uzina Mecanică Cugir pe funcția de inginer șef, Mihai Nicușor prestează și servicii de consiliere Fabricii de Arme Cugir. Ar fi vorba de un contract de consiliere pentru 100 de ore pe lună cu 100 de lei ora. Deci 10.000 lunar pentru omul care a fost acuzat de procurori în 2016 că în calitate de director comercial în cadrul C.N. ROMARM S.A. ar fi tras sforile la întocmirea unui raport care a avut ca urmare demiterea directorului general la acea vreme. Mircea Trifan (PSD) a fost înlocuit cu Graţian Suciu (PNL), partid din care face parte şi Mihai Nicuşor.

Teoretic, inginerul șef al UM Cugir ar petrece cinci din cele opt ore de lucru pentru consilierea celor de la Fabrica de Arme Cugir. Practic ne întrebăm cum este pontat domnia sa.

Nu ar trebui să fie o problemă modul de pontare la UM Cugir atâta timp cât Mihai Nicușor este partener de afaceri cu unul din administratorii societății. Acesta deține majoritatea într-o companie de consultanță care este administrată de un membru din Consiliul de Administrație de la UM Cugir, Rada Lucian Vasile.

Citește continuarea pe realitateadealba.net.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL