Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAE, anunț despre alți 11 români infectați cu noul coronavirus la o fermă din Germania

Friday, 24 July 2020, 22:36 Sursă: realitatea.net

 

În fermă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către compania angajatoare reprezentanţilor oficiului consular român, precizează MAE.

Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, 22 iulie, a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie.

Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă, precizează MAE.

Este al treilea caz de îmbolnăvire a sezonierilor români din Germania din această lună. În urmă cu câteva zile, pe 21 iulie, 19 români care lucrează la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg din Germania au avut o testarea pozitivă pentru COVID-19. Dintre ei, un singur român a fost internat în spital pentru a fi tratat de o altă afecţiune, restul românilor infectaţi cu SARS-CoV-2 fiind asimptomatici.  Pe 11 iulie, MAE anunța că cei 85 de români de la o fermă din Bavaria, infectați din 17 iunie, au cerut repatrierea.  

În ultimele două luni, au fost semnalate mai multe cazuri de îmbolnăvire COVID la sezonierii români  Germania, dar și din Marea Britanie sau Franța. Din luna iunie, peste 1.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus în abatoarele companiei germane Toennies, aflată în centrul unui imens scandal din cauza COVID și a condițiilor de cazare pentru sezonierii est-europeni. Mai multe abatoare deținute de companie au devenit focare COVID. Măsurile luate de autoritățile germane în legătură cu neregulile angajărilor, ale condițiilor de cazare și plată a lucrătorilor au determinat schimbări din toamna acestui an în regimul angajărilor: contracte full-time și spații de cazare decente.   

MAE reamintește în legătură cu ultimul caz de infectare COVID-19 de la Borken că dialogul cu autorităţile locale din Germania este continuat de Consulatul General al României la Bonn, care este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 68 38 135, 0049 228 68 38 211, 0049 228 68 38 244, 0049 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1735757585.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL