Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Conducerea abatorului Toennies, din Germania, anchetată penal. Motivul - gestionarea focarului COVID-19

Friday, 17 July 2020, 20:34 Sursă: Realitatea.net

Ancheta se va concentra asupra managementului instituției, după ce iniţial s-a deschis un dosar in rem pentru vătămare corporală din culpă şi încălcarea legii de protecţie împotriva infecţiilor, în vigoare în contextul epidemiei.

La abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbruck, din landul german Renania de Nord-Westphalia, sunt angajaţi mulţi muncitori străini, în special est-europeni, printre care şi români. Focarul de coronavirus a apărut la jumătatea lui iunie şi a obligat autorităţile să reintroducă măsuri de izolare pentru mii de locuitori din regiune. Abatorul a fost închis timp de trei săptămâni, înainte să se permită reluarea treptată a activităţii, începând cu partea administrativă.

Ulterior, procuratura a primit peste 50 de plângeri penale.

Săptămâna trecută, în urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru majoritatea angajaţilor est-europeni ai abatorului s-au consemnat, potrivit ministrului Sănătăţii landului, aproape 1900 de deficienţe. Printre altele, s-au constatat supraaglomerare, existența mucegaiului, pericolul de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare "catastrofale", nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL