Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi români morţi şi alţi 14 răniţi într-un accident de microbuz în Turcia. MAE, celulă de criză

Monday, 14 March 2016, 16:00 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 19.20  MAE a convocat celulă de criză

Ministerul Afacerilor Externe a informat că din dispoziţia ministrului Lazăr Comănescu, a fost activată Celula de Criză a MAE, în urma accidentului.

"Familiile celor doi cetăţeni români decedaţi în accident au fost informate în legătură cu tragicul eveniment. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profundul regret pentru decesul cetăţenilor români şi transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor", se arată în comunicat.

Totodată, se mai menţionează că 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat, iar un alt român este în stare gravă,  fiind supus unei intervenţii chirurgicale:

”Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, 11 răniți se află spitalizați într-un centru medical din localitatea Manavgat. Menționăm faptul că unul dintre aceștia este de cetățenie turcă, fiind șoferul autocarului implicat în accident. Cetățenii români spitalizați în localitatea Manavgat au suferit leziuni ușoare, putând fi externați în perioada imediat următoare.În plus, alţi 3 răniţi au fost transportați la un spital din Antalya. Unul dintre aceștia se află în stare gravă, fiind supus unor intervenții chirurgicale, iar ceilalți doi au fost deja externați. Date cu privire la starea și evoluția răniților spitalizați vor fi actualizate prin intermediul echipei consulare mobile care s-a deplasat la fața locului", se mai arată în document.

Un grav accident în care a fost implicat un microbuz cu 16 turiști români a avut loc în Turcia, într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki.

Potrivit informaţiilor obţinute până în acest moment prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetățeni români au decedat, iar alți 14 au fost transportați la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București.

"O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru a verifica situaţia acestora şi a menţine contactul cu medicii curanţi. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru acordarea asistenţei necesare. În acelaşi timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români. În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar. Ambasada României la Ankara păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile turce competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale", precizează MAE.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL