Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LUNI se face școală pe scenariul 2, în ciuda intrării Bucureștiului în zona de 3 infectări la mia de locuitori. Ce spune ministra Educației

Sunday, 18 October 2020, 15:32 Sursă: realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Monica Anisie: „Mâine se prezintă la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederile din ordinul comun, activitățile desfășurându-se în conformitate cu scenariul 2, ca până acum. Mâine la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online.”

Elevii vor merge la școală și mâine, chiar dacă rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, iar școlile ar trebui să intre în scenariul roșu - adică toate cursurile să se desfășoare exclusiv în regim online. În Capitală sunt deja 40 de unități de învățământ care au pus lacătul pe poartă, iar în toată țara sunt peste o mie. 

Amintim că tot astăzi prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, afirmase că nu se va organiza o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență duminică, o discuție în acest sens urmând să aibă loc luni sau marți.

Într-o intervenție telefonică de la Realitatea PLUS, Monica Anisie a mai adăugat că „Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat Ministerul Educației că Bucureștiul este pregătit de învățământul online. Toți copiii sunt pregătiți pentru învățământul online.”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL