Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lungmetrajul ,,Ilegitim'', aplauze furtunoase și cronici la superlativ

Wednesday, 17 February 2016, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

Publicația franceză Le Figaro titrează: "Sitaru, susținut de o distribuție remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu își judecă niciunul dintre personaje și semnează un film provocator care poate fi interpretat în mai multe chei". "Cel mai probabil, filmul 'Ilegitim' va genera multiple dezbateri", mai scrie Le Figaro.

La rândul său, prestigioasa publicație Screen International titrează: "Adrian Sitaru ('Pescuit Sportiv', 'Din dragoste cu cele mai bune intenții') redeschide subiectul avortului în cinematografia românească și, chiar dacă impactul său nu este atât de puternic și tulburător precum în "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" (regia Cristian Mungiu), este foarte probabil să șocheze câteva minți mai sensibile și să declanșeze dezbateri înverșunate despre moralitate, incest și afecțiune fraternă". "De data aceasta, dezbaterea are loc fără un context istoric, deoarece linia narativă se află în prezent", adaugă Screen International.

Unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, "Ilegitim" spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă; un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri — o familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată, nici măcar în cazul unui avort.

 

 

 

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight — Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu. Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător — Anamaria Antoci.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL