Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, vizită în Franța. Care este SCOPUL vizitei și ce documente IMPORTANTE vor fi semnate

Monday, 26 October 2020, 07:02 Sursă: Realitatea.net

Autor: Istratie Dan

"Scopul vizitei este semnarea foii de parcurs pe următorii patru ani care prevede coordonatele principale legate de colaborarea dintre Franța și România. Acest document, ca și altele, vor fi semnate de premierul Franței, domnul Jean Castex, și de subsemnatul, în calitate de premier al României", a afirmat Orban, într-o declarație susținută înaintea vizitei oficiale în Franța.

Șeful Executivului a precizat că pe agenda vizitei oficiale în Franța se mai află și alte întâlniri, subliniind însă că "principalul punct este însă această întâlnire oficială".

Potrivit agendei Guvernului, prim-ministrul este însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, și de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Astăzi, premierul Orban va avea convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Franceze, cei doi oficiali urmând să participe şi la o ceremonie de semnare a unor documente bilaterale. Ulterior, sunt prevăzute declaraţii de presă comune la Hotel de Matignon.

Tot astăzi, este programată o întrevedere cu preşedintele Partidului "Les Republicains", Christian Jacob, la sediul Ambasadei României de la Paris.

În cadrul vizitei, Ludovic Orban va mai avea întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, Richard Ferrand, cu preşedintele Senatului, Gerard Larcher, cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa - România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii de români din Franţa.

Pe agendă se mai află participarea la reuniunea Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL