Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban, program ambițios de guvernare: ”Locul României este în top pentru că avem resurse! Nu mă mulțumesc cu o Românie medie”

Thursday, 19 November 2020, 19:43 Sursă: Realitatea.NET

”Pe 6 decembrie toți suntem puși în fața unei alegeri decisive. Mergem mai departe și punem în practică programul de dezvoltare a României sau nu. Asta este dilema. Atât de simplă sau atât de importantă. Categorică, dar în același timp istorică. Reprezintă un moment de referință în istoria României. Lăsăm în urmă ce ne dezbină, stângăciile, practicile, unele dintre ele neperformante. Și ne unim forțele pentru România. Nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm, pe care o vom construi. Dar nimeni nu trebuie să lipsească de la acest efort național. Este un apel național pentru o cauză națională. Nu este vorba despre partizanate politice, ci despre viitorul României și ceea ce se va întâmpla cu noi toți. Acest program de guvernare cu care ne prezentăm în fața dumneavoastră este rodul muncii a foarte mulți specialiști. Domnul cancelar i-a numărat: 472 de specialiști ai PNL care s-au străduit din greu și au pus la bătaie toate resursele de inteligență pentru a construi acest plan de reconstrucție națională.

Acest plan e bine documentat, reflectă cele mai multe practici internaționale adaptate la realitățile românești. Planul a fost deja supus unor consultări publice și le mulțumesc celor din zona universitară, a patronatelor, a sindicatelor. Acesta este planul pentru dezvoltarea noastră națională. Tocmai acest plan a determinat autoritățile europene să aibă încredere în noi și să pună la dispoziția României peste 80 de miliarde de euro. Sunt foarte mândru de acest plan, de acest document, pentru că el este foaia de parcurs care garantează dezvoltarea noastră, a tuturor. De-a lungul anilor nu ne-am descurcat întotdeauna foarte bine și nu am fructificat toate oportunitățile care ne-au fost oferite. Dacă ne uităm la ultimii 20 de ani au fost vreo 12 guverne cumulate cu o medie de mandat pe ministru de 1 an de zile.

În perioada de după pandemie o nouă mare oportunitate apare în fața noastră: De a folosi amploarea fără precedent a resurselor europene pentru a acoperi terenul pierdut în toți acești ani. O astfel de oportunitate o pot fructifica numai cei care au demonstrat că au această capacitate, de a avansa exponențial. Fie folosim această șansă și devenim o țară de top în Europa, fie o ratăm și rămânem în coada plutonului. Locul României este în top pentru că avem resursele, capacitatea, oportunitățile necesare pentru a fi în top. Nu mă mulțumesc cu o Românie medie, România în primul rând. Acest program de dezvoltare pentru România este rețeta, busola care ne arată direcția care ne va duce la dezvoltare. Vă îndemn să aveți încredere în el, nu există scurtături, variante mai bune sau alte căi.

Acesta este motivul pentru care punerea în aplicare a acestui program de dezvoltare este o cauză națională. Acesta este motivul pentru care punerea în aplicare a acestui program de dezvoltare este o cauză națională. Partenerii noștri europeni ne oferă sprijin în acest sens. Este un eveniment o dată în viață. Miniștrii mei au subliniat în principalele elemente referitoare la domeniile pe care le conduc. Efectul combinat va fi o transformare în bine a țării noastre. Statul se va transforma din sursa tuturor relelor într-o sursă care facilitează dezvoltarea. De la a fi prezent atunci când nu este necesar la a fi prezent doar atunci când este necesar. De la a fi un leagăn al corupției la un vector al transparenței. De la a băga sub preș problemele până la a le rezolva responsabil. Nu mă voi referi la PSD în acest discurs.

Nu vrea ca aceste alegeri să fie ca toate celelalte din trecut. Îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre lupta între partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzații, să fie despre viitor nu despre trecut. Oamenii își amintesc, pot să judece singuri, știu ce au de făcut. Oamenii au și speranțe, și așteptări. Oamenii cred că putem să ne dezvoltăm, sunt convins că vor participa activ la aceste alegeri pentru a se asigura că speranțele lor se vor materializa. Românii au văzut în 2016 ce înseamnă o prezență slabă la alegeri și la ce rezultate dezastruoase a putut să ducă. Nimeni nu ar trebui să lipsească la alegerile din 6 decembrie pentru că toate buletinele de vot contează, România are nevoie de noi toți. Vom repara statul, doar un stat modern, digitalizat, cu funcționari moderni, cinstiți și cu spirit antreprenorial poate să vindece de toate bolile cronice de care suferă România. Doar un stat modern poate da lovitura de grație corupției din România. Doar prin digitalizare și transparență putem reduce corupția și dacă reducem corupția reducem sărăcia, principalul nostru inamic. Pentru că există o corelație strânsă între corupție și sărăcie, cu cât este mai mare corupția cu atât și sărăcia este mai mare. Mai puțină corupție înseamnă mai puțină sărăcie și acesta este scopul nostru, la asta duce până la urmă acest program de dezvoltare.

Dragi invitați, dragi români, nu voi prezenta programul de guvernare, dar vă voi spune la ce visez și la ce îmi doresc să realizăm prin acest program. Ceea ce îmi doresc este ca niciun român să rămână în urmă, oricărui român să i se dea o șansă, fiecare copil care se naște în țara asta să aibă acces la educație, să aibă șansa să reușească în viață. Îmi doresc ca un număr cât mai mic de români să ajungă în spital. Îmi doresc ca românii să își testeze starea de sănătate periodic, un număr cât mai mare de români să fie diagnosticați cât mai rapid. Întreg sistemul de sănătate să fie reconstruit pe baze sănătoase. Îmi doresc să construim spitale noi. Vom avea la dispoziție resurse enorme pe care România nu le-a avut până acum la dispoziție”, a fost discursul premierului Ludovic Orban la lansarea programului de Guvernare, eveniment desfășurat joi seara.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL