Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban anunță posibile noi restricții din cauza coronavirus: "Riscul cel mai mare, la nunți, botezi și alte evenimente"

Thursday, 01 October 2020, 06:14 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Romania a înregistrat un un record negativ. La doar câteva zile după alegerile locale, am depășit pragul de 2 mii de infectari. La terapie intesivă, în stare gravă, sunt internați în aceste momente 550 de pacienți. Printre ei, și 2 copii, de 9 luni, respectiv 6 ani. Autoritățile pregătesc măsuri urgente. Premierul Ludovic Orban a declarat că ar putea fi carantinate mai multe localități sau zone, acolo unde se impune. El a spuns că un risc mare de infectare este la nunți și la botezuri. 

„Din analizele INSP, Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor: nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente, la care nu s-au respectat regulile de protecție.

Al doilea factor de risc a fost transportul public, cel urban, cel intra și inter județean, precum și naveta spre platformele industriale. Le cer autorităților să facă toate controalele”, a declarat șeful Guvernului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL