Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucian Bode, la audieri: ”Voi lămuri ce-i cu gândacul, ce-i cu plopul, care stau în calea realizării acestor obiective". A fost RESPINS

Wednesday, 19 February 2020, 16:21 Sursă: realitatea.net

 

Lucian Bode a primit aviz negativ în Parlament pentru portofoliul Transporturilor în Guvernul Orban 2.

Ministrul a avut 20 de voturi pentru şi 25 împotrivă.

"La trei luni de la preluarea mandatului, am deblocat proiectele majore de infrastructură prin modificarea legislaţiei privind parteneriatul public-privat. Autostrada Ploieşti - Braşov şi autostrada Tg. Neamţ -Iaşi - Ungheni vor fi implementate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, procedurile urmând să fie demarate. Şi o să explic de ce acel PPP nu putea fi implementat niciodată. Am semnat ordinele pentru începerea lucrărilor pe întreg tronsonul 2 al drumului expres Craiova- Piteşti, aproximativ 40 de km, în care sunt cuprinse şi Variantele Ocolitoare ale localităţilor Balş şi Slatina, obiectiv atins în programul de guvernare. Am iniţiat demersurile pentru asigurarea finanţării europene pentru autostrada Sibiu-Piteşti şi pentru clarificarea observaţiilor Comisiei Europene pe componenta de mediu. Voi lămuri astăzi, sper pentru totdeauna, ce-i cu gândacul, ce-i cu plopul, cu peştii şi cu alte lucruri care stau în calea realizării acestor obiective", a spus Bode în timpul audierii.

Potrivit acestuia, au fost eliminate barierele birocratice pentru realizarea legăturii feroviare Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, fiind semnată autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor de construire faza a doua.

De asemenea, a fost emisă autorizaţia de construire pentru reabilitarea şi modernizarea aeroportului internaţional Bucureşti-Băneasa, ultimele două fiind condiţii asumate de România pentru EURO 2020.

"Au fost demarate procedurile pentru eficientizarea companiilor TAROM şi CFR Marfă şi sper să am azi ocazia să explic ce se va întâmpla cu cele două companii importante din portofoliul ministerului. PNL, cu aliaţii săi, a luat decizia de a susţine realizarea tuturor formalităţilor constituţionale pentru constituirea condiţiilor de realizare a alegerilor parlamentare anticipate. Cu toate acestea, găsesc potrivit acest moment pentru a veni în faţa dumneavoastră cu un raport la zi în ceea ce priveşte politicile publice care vizează infrastructura de transport şi comunicaţii din România", a adăugat ministrul propus la Transporturi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL