Lovitură dură pentru Ungaria. BNR le interzice maghiarilor de la OTP să cumpere o bancă în România

Thursday, 15 March 2018, 11:54, Sursă: REALITATEA.NET

După mai multe luni de suspans, Banca Naţională a României a respins ieri cererea grupului ungar OTP de autorizare a achiziţiei Băncii Româneşti de la grupul elen National Bank of Greece (NBG), decizie fără precedent la un asemenea nivel, ceea ce ridică multe semne de întrebare legate de motivele acestei respingeri, potrivit ZF.ro.

Adaugă părerea ta

Avizul negativ al BNR pentru preluarea Băncii Româneşti frânează extinderea OTP Bank care urmărea ca prin achiziţii şi creştere organică să ajungă la o cotă de piaţă de 7-8% în România şi să urce în top 10 cele mai mari bănci din România.

În piaţa bancară era vehiculat de multă vreme faptul că ungurii întâmpină dificultăţi în obţinerea avizului de la BNR. În urmă cu două săptămâni şi Sandor Csanyi (foto), preşedintele OTP Group, a declarat oficial că are o presimţire rea legată de decizia BNR.

Ungurii au bătut palma cu NBG pentru achiziţia Băncii Româneşti în vara anului trecut, însă au depus toate documentele la BNR doar în ianuarie 2018. În condiţiile în care BNR nu a aprobat preluarea, grecii de la NBG vor fi nevoiţi să caute din nou un cumpărător pentru sucursala locală.

OTP, care are o capitalizare bursieră de peste 10 miliarde de euro, este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa Centrală şi de Est.