Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locul despre care se credea a fi posedat, acum e admirat de toți. Transformă orice obiect în piatră

Wednesday, 26 August 2015, 20:40 Sursă: REALITATEA.NET

Cea mai veche referinţă legată de acest loc îi aparţine lui John Leyland, anticarul regelui Henric al VIII-lea, care a vizitat fântâna. Potrivit acestuia, existau oameni care veneau să bea şi să spele cu apa din ea deoarece credeau că are puteri miraculoase pentru organism. Inclusiv el a băut din fântână.

Legenda vorbeşte despre faptul că într-o peşteră din apropierea izvorului s-ar fi născut în 1488 vrăjitoarea Mama Shipton, foarte cunoscută pentru predicţiile sale în Regatul Unit. Precum Nostradamus, Mama Shipton ar fi prezis marele incendiu de la Londra, din 1666, înfrângerea Armadei Spaniole în 1588, precum şi apariţia telefoanelor mobile. Pe măsură ce a crescut popularitatea Mama Shipton, a crescut şi faima fântânii care pietrifică, informează site-ul Descopera.ro.

Oamenii de ştiinţă au venit cu o explicaţie asupra magiei din spatele procesului de pietrificare. După ce au analizat apa au constatat că în ea există o concentraţie de minerale foarte mare, iar în momentul în care obiectele intră în contact cu lichidul se creează o coajă tare de minerale foarte asemănătoare cu forma stalactitelor şi stalagmitelor din peşteră.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL