Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LOCKDOWN după 7.700 de cazuri noi de covid? Iohannis: ”NU avem motive să impunem stare de urgență! Impunem RESTRICȚII”

Tuesday, 03 November 2020, 18:27 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Depinde ce înțelegeți prin lockdown, nu avem motive să impunem stare de urgență și evident că avem motive să impunem restricții pentru a domoli răspândirea pandemiei.

Măsurile pe care le luăm sunt măsurile recomandate de experți pentru a ține răspândirea pandemiei sub control.

E foarte clar că restricții sunt necesare în continuare. Din păcate nu toată lumea înțelege”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a anunțat că a discutat cu liderii europeni despre o strategie de închidere a granițelor în Europa

”Am avut o întâlnire, care a fost dedicată evidențierii situației din țările noastre. Am discutat destul de mult despre producerea unor tipuri de vaccin și modul de administrare. Nu am discutat despre modele de carantinare, pentru că fiecare stat are legislație proprie, ceea ce în altă parte înseamnă lockdown, la noi înseamnă stare de alertă sau invers.

Ceea ce a fost important pentru noi, important pentru mine a fost să nu îngrădim libertatea de circulație, în special circulația mărfurilor pentru că nu dorim să omorâm economia. Închiderile granițelor a fost una dintre temele abordate și la următoarea întâlnire vom încerca să armonizăm pozițiile. Miniștrii sănătății și de externe se vor întâlni pentru a vedea cum vom putea face acest lucru”, a spus Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL