Leul iese din corzi după o săptâmână de coşmar. Atacurile la BNR continuă

Monday, 28 January 2019, 08:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,7628 lei, o scădere de 0,04% faţă de nivelul atins vineri, după ce a atins niveluri record de 11 ori în ianuarie.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a scăzut de la 4,2034 lei la 4,1739 lei.

Cursul francului elveţian a coborât de la 4,2213 lei la 4,2076 lei.

Moneda euro a coborât uşor, luni dimineaţă, pe piaţa interbancară după maximul istoric atins vineri – de 4,7648, la cursul oficial al BNR.

Cursul euro/leu a coborât pe piaţa interbancară la valoarea de 4,7568 lei/euro, luni la 8 dimineaţa.

Consilierul primului-ministru Darius Vâlcov a declarat, duminică, la un post TV, că proiectul de lege a bugetului pentru 2019 este gata, urmând a fi prezentat de către Guvern marţi, 29 ianuarie, iar în 5 sau 6 februarie va putea începe dezbaterea acestuia în Parlament.

Întârzierea bugetului este unul dintre motivele principale ale deprecierii leului, alături de instabilitatea fiscală, dar şi de deteriorarea fundamentelor macroeconomice, în special a deficitului comercial şi de cont curent.

„Este gata, va fi anunţat marţi (...) Pe 5 sau 6 februarie va putea începe şi dezbaterea pe marginea acestuia, atunci când Parlamentul se întoarce", a afirmat Vâlcov.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE