Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LENEA nu este nocivă pe timp de pandemie! Germania pledează pentru un mod de viață cât mai „relaxat” în al doilea val de COVID-19 - VIDEO

Monday, 16 November 2020, 17:29 Sursă: realitatea.net, HotNews.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

Guvernul federal a început o campanie inedită anti-COVID-19, difuzând mai multe videoclipuri în care mai mulți oameni ajunși la vârsta a doua povestesc ce au făcut ei în tinerețe ca să oprească răspândirea virusului.

Oficialii federali au explicat că prin aceste videoclipuri comice vor să transmită un mesaj clar publicului că reducerea contactelor este vitală pentru prevenirea răspândirii suplimentare a virusului, relatează BBC, potrivit HotNews.ro.

De la începutul epidemiei, Germania a ajuns la 807.451 de cazuri confirmate cu noul coronavirus și la 12.736 de decese până luni, 16 noiembrie. Germania continuă să rămână în topul țărilor europene cu o rată mică de mortalitate din cauza COVID-19, potrivit datelor Centrului European al Bolilor.

Primul videoclip, denumit „#eroi speciali - Împreună împotriva corona”, înfățișează un bărbat în vârstă amintindu-și de iarna lui 2020. 

„Canapeaua noastră a fost prima linie a frontului și răbdarea arma noastră”, spune primul videoclip.

„Soarta acestei țări era în mâinile noastre”, afirmă acesta, adăugând că „așadar ne-am mobilizat tot curajul nostru și am făcut ce ni se cerea, singurul lucru corect: N-am făcut nimic. Absolut nimic”.

Un al doilea videoclip o înfățișează pe prietena bărbatului, care povestește că „țara își pusese toate speranțele în noi, cei tineri, care am ales să nu facem... nimic, leneveam pe canapea, ne întâlneam cu cât mai puțini oameni, și așa am reușit să stopăm răspândirea coronavirusului”.

În timp ce un al treilea videoclip prezintă un bărbat care își amintește de zilele sale de gaming din perioada carantinei.

„Prietenii îmi spuneau Toby Leneșul dar îmi era prea lene să mă enervez din cauza asta”, spune bărbatul. 

„Înainte de pandemie eram fără îndoială cea mai leneșă persoană din această țară, nu îmi părăseam aproape niciodată apartamentul, mă jucam jocuri pe calculator fără niciun fel de ambiție și mâncam ravioli direct din conservă fiindcă eram prea leneș ca să o încălzesc.

Când virusul a început să se răspândească, am rămas acelaşi „sac de cartofi”. Dar, spre deosebire de mine, lumea se schimbase: în scopul controlării virusului, oamenii au fost îndemnaţi să stea în case, iar atunci statul degeaba fără a face nimic a devenit deodată serviciu public, lenea avea puterea de a salva vieţi, ori eu eram campion absolut în a fi leneş”, mai spune Toby Schneider. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL