Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LEGILE PUTERII | Nicușor Dan exclude, pe moment, scenariul carantinării Capitalei

Friday, 16 October 2020, 22:04 Sursă: Realitatea Plus

”E o problemă gravă, foarte multă este conştientă şi ia măsuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conştientă şi este de salutat. Eu mai merg cu transportul public şi 99% poartă mască. Situaţia e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre cei din jurul nostru. La nivel indvidual trebuie să respectăm măsurile specialiştilor şi trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, toată activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a afirmat, vineri seară, la Realitatea Plus, Nicuşor Dan.

Noul edil a dezvăluit și scenariul ce ar urma să fie aplicat în stiauția, destul de predictibilă, de altfel, ca rata infectării în București să treacă de 3/mie.

”Sunt măsuri obligatorii. Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie puratea măştii în spaţii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie, dacă sunt distribuiți cât de cât uniform sau e vorba de anumite zone, care să fie, eventual, carantinate. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotriva răspândirii bolii şi importantă stabilirea listei de contacte”, a afirmat Nicușor Dan la "Legile Puterii".

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri după-amiază, o incidență de 2,81/mie, în scădere față de joi, când a fost de 2,89/mie. De asemenea, GCS a anunțat că va fi singura instituție care va comunica aceste date, pentru a nu mai repeta situațiile confuze din zilele trecute, când alte instituții au comunicat alte cifre și au alimentat speculații privind modul în care se calculează datele privind evoluția Covid..

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL