Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

„Legile puterii”. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Este un haos complet la Suceava. Vorbim de un corp medical decimat

Thursday, 02 April 2020, 22:16 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

„Vorbim de un corp medical decimat, azi managerul interimar nu mai putea face fata , am schimbat cu medici militari, care trebuie sa puna in ordine repectarea regulilor.

Ştiam de acum o săptămână ce este la Suceava. A fost un cumul de nereguli, din partea pacientilor, nereguli, nerespectarea principiilor de preventie, examene clinice, medici care n-au respectat nici izolarea, nici internarea pentru cei pozitivi; pacienţi, la fel, care n-au respectat izolarea... si asa un asemenea pacient a infectat corpul medical.

A fost o transmitere continuă, accelerată, care în acest moment este la fel de accelerată. 

Medicii nu au fost testati, pentru ca nicio ancheta nu a fost dusa pana la capat. Am gasit un DSP absent, fara personal, am refacut DSP, cu personal adus de la Iasi, care reorganizeaza si reincepe acele anchete, pentru a vedea cine, cum a fost testat, cum e cu izolarea voluntara la domiciliu.

Este un haos complet, in conditiile in care o parte din corpul medical isi face datoria cu daruire si este in prima linie. 

Urmeaza o evaluare a personalului meedical referitor  la stadiul bolii dar si a activitatii pe sectii.

Avem o neincredere si o panica generalizate, ca e personal medical, ca e cetatean de rand. Trebuie sa intelegem ca panica generalizata nu duce decat la cumul de probleme.

Un corp medical valid poate gestiona o situatie de criza”, a spus Nelu Tătaru la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS.

Ministrul spune că „se vor mai intampla cazuri de nerespectare a protocoalelor si a altor reguli”.

Una din măsurile la care este posibil să se apeleze este cea în care „o parte din corpul medical sa ramana in spital, sa avem doua echipe, daca una cade sa ii ia locul cealalta. E un plan care a inceput prin evaluare. Vechea echipa (conducerea spitalului judetean Suceava - n.red.) nu a prezentat nicio evaluare. Managementul conteaza in acest moment. Trebuie sa avem o relatie normala intre management si corpul medical”, a menționat Nelu Tătaru la „Legile puterii”.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL