Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lacul morții: Apa care transformă orice vietate în statuie

Wednesday, 02 September 2015, 10:40 Sursă: REALITATEA.NET

Lacul este bogat în carbonat de sodiu decahidrat, iar orice fiinţă care atinge apa lacului se transformă în statuie de piatră. Cu toate astea, o singură specie de peşte trăieşte în apele lacului, iar oamenii de ştiintă nu au reuşit să dezlege misterul.

In nordul statului african Tanzania, lânga graniţa Kenyană şi la poalele muntelui Kilimanjaro este o intindere de apă ce transformă animalele ce trec prin luciul său în stane de piatră. Lacul Natran a dat naştere unor creaturi statuare calcifiate de o frumuseţe impunătoare şi lugubră în acelaşi timp.
 
Concentraţia mare de sare, monocarbonat şi bicarbonat de natriu, provenite din cenuşa vulcanului Kilimanjaro, a transformat lacul într-o pată roşie inospitalieră.

Specialişti de la Apalachian State University, din Carolina de Nord, au explicat că, odată intrate în apă, substanţele se lipesc de corp şi provoacă o stare de discomfort, o arsură de care animalele încearcă să scape scăldându-se tot în apele lacului. Substanţele  adunate se usucă şi transformă animalele în statui prăfuite, dar mobile. De fapt, procesul prin care trec este fenomenul natural cel mai apropiat de mumificarea egipteană.

Dacă infernul este real, atunci lacul Natron din Tanzania esteimaginea sa.Un singur peste poate trăi acolo, Alcolapia alcalica. Acestas-a adaptat perfect locului.

Lacul are o concentraţie de substanţe provenite din erupţiile vulcanice acumulate în vecinătatea sa, care ucide şi transformă în „stane de piatră”, păsările ce ating suprafaţă apelor sale, conservându-le într-o formă aproape perfectă, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru, potrivit Stiri.TVR.ro.

Oamenii de ştiinţă încă nu au emis o ipoteza perfect documentată, vizând procesele chimice care se află la baza acestui fenomen, dar un lucru este cert: vieţuitoarele care ating oglinda lacului, suportă un proces de calcificare ieşit din comun.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL