Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La finalul a șase luni de stare de urgență, Italia nu exclude prelungirea acesteia chiar și după 31 iulie

Friday, 10 July 2020, 15:27 Sursă: Realitatea.net

 

"Rezonabil vorbind, există condiţii pentru a prelungi starea de urgenţă din cauza coronavirusului după data de 31 iulie. (...) Starea de urgenţă este utilizată pentru a ţine sub control virusul. Încă nu ne-am decis, dar, rezonabil vorbind, ne îndreptăm în această direcţie", le-a spus Conte reporterilor.

Potrivit șefului Executivului italian, este "o decizie colectivă pe care o vom lua în Consiliul de miniştri, iar o eventuală prelungire înseamnă că vom putea continua să luăm măsurile necesare, chiar şi de mică amploare".

Italia - prima ţară din Europa afectată de pandemia de coronavirus, aflată la un moment dat pe locul al doilea în topul mondial, după China - a plătit un greu tribut epidemiei, cu aproape 35.000 de morţi şi peste 242.000 cazuri de contaminare.

În prezent, Italia pare să țină sub control pandemia, cu 12 decese în ultimele 24 de ore, faţă de 15 - miercuri şi 30 - marţi, chiar dacă numărul de noi cazuri a crescut pentru a doua zi consecutiv (229).

Italia a instituit starea de urgenţă pentru şase luni la sfârşitul lunii ianuarie, ceea ce a permis guvernului să reducă rapid formalităţile administrative în caz de necesitate, după ce doi turişti chinezi au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în primele cazuri detectate în această ţară, mai arată sursa citată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL