La ce boli grave te expui, dacă îi permiți animalului de companie să te lingă pe față

Monday, 23 April 2018, 10:12 Sursă: REALITATEA.NET

Atunci când câinele este în plină vervă și dorește să își arate dragostea sau să te consoleze lingându-te ca pe un pui de-al său, să știi că viața ta se poate afla în pericol.

Animalele prietenoase, care adoră să lingă fața stăpânului, pot purta o lungă listă de bacterii, cu potențial dăunător omului.

John Oxford, profesor în virusologie și bacteriologie la Universitatea Queen Mary, din Londra, a explicat cum simpaticele animăluțe devin purtătoare de bacterii.

”Nu e de vină doar saliva. Câinii își petrec jumătate din viață cu nasul în diverse colțuri dubioase și iau contact cu o mulțime de bacterii, virusuri și germeni”, spune acesta.

O bacterie extrem de periculoasă, Capnocytophaga Canimorsus, se găsește în saliva câinelui și poate duce la septicemie și la alte infecții fatale, care provoacă întâi insuficiențe ale organelor și moartea, în cele din urmă.

Primele simptome ale infecției sunt asemănătoare cu cele ale unei boli obișnuite, dar starea se va agrava rapid. Puteți experimenta febră mare, frisoane, transpirație abudentă și lipsă de energie.

Cea mai freventă boală pe care o puteți face de la câine este tricofiția. Tricofiția, numită popular pecingine, este o dermatofitoză, infecție fungică a pielii și anexelor ei. Boala este contagioasă, fiind indusă de dermatofiți.

Conform doctorulzilei.ro, dacă un câine este purtătorul acestei infecții, va avea și simptome vizibile, cum ar fi mătreața, pierderile masive de păr și pete colorate pe piele și pe blană.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL