Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La ce afecţiuni eşti predispus, în funcție de grupa ta sanguină

Monday, 27 November 2017, 23:32 Sursă: REALITATEA.NET

Iată care sunt bolile la care ești predispus, în funcție de grupa ta sanguină:

Cheaguri de sânge

Persoanele care au grupa sanguină 0 sunt mai puțin predispuse la apariția cheagurilor de sânge. O astfel de afecțiune, numită boala Von Willebrand, este mai răspândită în rândul celor care au grupele sanguine A, B și AB, care sunt cu 30% mai predispuși să o moștenească. Se estimează că grupa AB are un risc cu 20% mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge.

Cancer gastric

Grupa sanguină 0, cu RH pozitiv sau negativ, se pare că are câteva beneficii pentru sănătate, fiind asociată cu mai puține boli. Din păcate, acest lucru înseamnă vești proaste pentru cei care au alte grupe de sânge. De exemplu, cei cu grupa 0 au risc mult mai scăzut de a dezvolta cancer gastric. Iar persoanele cu grupa A au cel mai mare risc de a suferi de această boală, deși motivele pentru care se întâmplă acest lucru nu sunt cunoscute.

Ulcer

Dacă ai grupa A sau AB nu este cazul să te simți demoralizat. Unul dintre avantajele acestor grupe este riscul scăzut de a face ulcer. În acest caz, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse. Nu se știe exact de ce această grupă de sânge este expusă riscului de a dezvolta ulcer, dar oamenii de știință speculează că ar putea fi vorba despre modul diferit în care sistemul imunitar răspunde la infecții, scrie eva.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL