Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kovesi solicită suplimentarea bugetului DNA și un nou sediu

Wednesday, 19 November 2014, 20:33 Sursă: REALITATEA.NET

”DNA a disponibilizat bunuri și valori de peste 140 de milioane de euro, de la 1 ianuarie până în 1 octombrie. Bugetul DNA este de 20 de milioane de euro. Ne-am asigurat bugetul pe următorii zece ani, cel puțin, de aceea sper să nu fie discuții pentru că am solicitat o mică suplimentare până la 25 de milioane de euro (...) DNA este un contributor serios la bugetul de stat. Toți vrem bani mai mulți și, în fiecare an, când se face bugetul, sunt discuții unde tăiem și unde mai punem. Sper ca anul acesta să nu existe această discuție, în cazul DNA", a spus Kovesi.

În viziunea procurorului-șef al DNA, având în vedere ultimele modificari legislative și recentele decizii ale Curții Constituționale, "se impune majorarea numărului de procurori".

"În 4.800 de dosare, lucrează aproximativ 90 de procurori. Tot ce se vede se face cu 90 de procurori. O activitate complexă, cu număr redus de procurori. În ultimul an și jumătate, în DNA au venit 30 de noi procurori, o parte au venit de la alte structuri de Parchet, știam că sunt foarte buni și i-am contactat. Sunt și procurori care au plecat de la DNA la alte structuri. Am majorat schema cu 50 de politiști anul acesta. Dar, din perspectiva ultimelor modificări legislative, și a recentelor decizii CCR, cred că se impune majorarea numărului de procurori. Deocamdată n-am cerut, vom evalua la sfârșiitul anului, pe baza datelor statistice. Avem nevoie să fim sprijiniți cu un buget corespunzător, să extindem resursa umană",a mai spus procurorul-șef al DNA.

De asemenea, Kovesi a afirmat că DNA are nevoie și de un nou sediu, mai mare, în condițiile în care "sunt atâtea imobile indisponibilizate, care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice".

"Multe instituții se plâng că nu au sedii. Și DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce să plătim chirie sau să cumpărăm un sediu? Sunt atâtea imobile indisponibilizate, care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice, grădinițe, școli, poate spitale. O să încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate, în baza dosarelor DNA pentru că avem nevoie de un nou sediu și am să fac demersuri să îl primim", a mai spus procurorul-șef.

Pe de altă parte, procurorul-șef a afirmat că este împotriva inițiativei legislative a senatorului PSD, Șerban Nicolae, care prevede pedepsirea cu închisoarea a tuturor celor care dezvăluie informații, din dosarele penale, precizând că "nu se impune o asemenea reglementare" și că "exist[ prevederi legale pentru situațiile în care informații nedestinate publicității ajung în posesia publicului, indiferent cum".


Mai multe pe Ziare.com

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL