Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kovesi, avertisment dur în presa străină: Lupta anti-corupţie se va încheia dacă...

Friday, 24 November 2017, 17:36 Sursă: REALITATEA.NET

Referindu-se la proiectele Comisiei speciale privind justiţia, Laura Codruţa Kovesi a declarat: "Dacă aceste propuneri vor fi votate, vor avea un impact negativ grav asupra independenţei justiţiei, cu efectul controlului politic asupra activităţilor procurorilor".

Măsurile "vor conduce la subordonarea politică a procurorilor şi ar putea afecta serios acţiunile de combatere a corupţiei. Din punctul meu de vedere, independenţa justiţiei nu este un privilegiu pentru magistraţi, ci un principiu fundamental într-o societate democratică", a adăugat Laura Codruţa Kovesi, potrivit Euronews.

"Doar un sistem judiciar independent poate asigura procese corecte; doar o justiţie independentă poate aplica legea în mod egal pentru fiecare cetăţean", a subliniat Kovesi.

 "Investigaţiile DNA au fost receptate cu multă speranţă şi încredere în societatea noastră. Pe de altă parte, este adevărat că au mobilizat un întreg sistem format din politicieni şi oameni de afaceri care se simt ameninţaţi şi care sunt interesaţi să îşi menţină controlul asupra resurselor publice. De aceea, întregul sistem judiciar s-a confruntat cu atacuri incredibile, de la ştiri false la angajarea unor companii specializate în acţiuni de intimidare şi hărţuire", a explicat Laura Codruţa Kovesi.
Sursa citată precizează că Guvernul României nu a răspuns solicitărilor de a avea o reacţie la acest articol.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL