Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Lucrurile vor fi MAI GRAVE. Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor

Saturday, 28 March 2020, 09:30 Sursă: Realitatea.net

"Tocmai am vizitat acest spital, care, în timp record, a fost asamblat aici, în această locație, un spital militar care este pregătit să primească pacienții care vor fi trimiși aici cu simptome de COVID-19. Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune. Iată, deci, că suntem pregătiți. România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii", a spus Klaus Iohannis.

"Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru. Și, în acest sens, îi asigur pe români că suntem pregătiți acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi și mai bine pregătiți", a mai spus Iohannis. 

În același timp, președintele a subliniat că, oricât de pregătite ar fi autoritățile, "și sunt bine pregătite", o parte semnificativă revine fiecărui român în acest demers de a preveni răspândirea coronavirusului.

"Este foarte, foarte important – și o să repet acest lucru la fiecare declarație pe care o fac – evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți! Evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni. Respectați toate normele de igienă! Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane", a spus Iohannis.

"Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine. Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme. Împreună vom trece prin această criză", a msi spus Iohannis. 

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au ajuns, astazi, la noul spital de campanie construit de Armată , în Otopeni, la Ana Aslan. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani cand Armata ridică un spital pentru a suplini necesarul de paturi în spitale. Autoritățile se așteaptă ca numărul romanilor infectați cu Covid -19 să crească, în următoarea perioadă.

Președintele României Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban efectuează, astăzi, o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL 2, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. 

Fără precedent! Armata română face un spital în 5 zile. Primele imagini

Armata Română a ridicat un spital mobil în incinta Institutului Ana Aslan, de lângă București.

Aici vor ajunge pacienții cu Covid 19, în cazul în care unitățile sanitare nu vor mai face față. 

Spitalul de nivel ROL 2 este asemănător celor amplasate în teatrele de operații și va gata până luni, spun autoritățile. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL