Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, mesaj pentru polițiști: Misiunea dumneavoastră este de a proteja oamenii

Wednesday, 25 March 2020, 12:30 Sursă: realitatea.net

 

Poliția Română a transmis un mesaj de solidaritate pentru români miercuri, 25 martie, cu prilejul zilei lor, dar și a înceoerii carantinei totale pe teritoriul țării.  

În mesajul său, șeful statului revine asupra rolului important al Poliției Române în aceste zile de carantină totală în care este nevoie ca românii să respecte restricții dure de circulație.

„În această perioadă, care este una dintre cele mai dificile pe care le-a cunoscut România, (...) dragi poliţişti, sunteţi printre cei care aveţi capacitatea de a contribui semnificativ la susţinerea eforturilor pentru ca ţara noastră să depăşească cu bine momentele grele prin care trecem împreună. Misiunea dumneavoastră este de a proteja oamenii şi, în acelaşi timp, de a asigura un climat social de echitate, echilibru, siguranţă şi de încredere. În acest context dificil, aveţi datoria morală să fiţi un exemplu de conduită şi de responsabilitate pentru cetăţenii în mijlocul cărora va desfăşuraţi activitatea şi pe care îi serviţi, să faceţi dovada încrederii care v-a fost acordată şi să aplicaţi legea cu fermitate, dar şi cu respect faţă de demnitatea umană. Îndeplinindu-vă îndatoririle cu cinste, integritate şi onestitate veţi consolida sentimentul de siguranţă de care cetăţenii au atât de multă nevoie în aceste momente şi veţi fi de ajutor semenilor noştri. Dragi poliţişti, fiţi vigilenţi, fiţi fermi în aplicarea legii şi, în egală măsură, protejaţi-i pe cei care au nevoie acum de sprijin! Chiar dacă inamicul este unul invizibil, lupta este una cât se poate de reală şi este o luptă pe care suntem obligaţi să o câştigăm”, spune Iohannis în mesaj.

El le mulţumeşte poliţiştilor pentru toate sacrificiile pe care le fac în această perioadă, pentru profesionalism şi curaj.

„Vă transmit gânduri bune şi sănătate, alături de mulţumiri, familiilor dumneavoastră pentru sprijinul şi înţelegerea acordate. La mulţi ani!”, mai spune, în finalul mesajului, şeful statului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL